Hannibal Alpentocht

Rondreis – Kamperen

Vragen over deze reis? Neem contact op.

De Hannibal Alpenreis is een trektocht met de racefiets door de Franse en Italiaanse Alpen waarin we enkele legendarische maar ook een paar fenomenale onbekende cols beklimmen als de Agnel, Fauniera, Lombarde, Bonette en Cayolle. De etappes zijn allemaal rond de 100 km per dag, uitdagend en goed ondersteund door de volgauto. We overnachten op mooi gesitueerde campings. Laat je verrassen door de ruige natuur van deze cols in de Piëmont en de Alpen!

Dag 1 – Aankomst in Puy Saint Vincent

Vandaag reist u naar Puy Saint Vincent. We verzamelen om 17h00 voor de ontvangst. Er is tijd om te installeren en de auto te parkeren. Aansluitend het diner met een uitgebreide briefing.

Dag 2 – Puy Saint Vincent – Pontechianale

We starten de eerste etappe met een mooie rit naar Guillestre waar de de beklimming begint van de col van vandaag: de col d’Agnel. Meteen een flinke klim om mee te beginnen. Eerst de aanloop door de vallei van de Guil, en dan de echte klim. Waanzinnig mooi. Over de top rijden we Italië in en overnachten op de andere flank bij het Lago di Castello.

Dag 3 – Pontechianale – Entraque

De tweede etappe gaat over de Sampeyrepas. Eerst lieflijk maar al gauw onherbergzaam en op de top een weids alpenuitzicht. Daarna een hele lange afdaling richting de vlakte van Cuneo. Maar voordat we de bergen uitrijden gaan we weer omhoog naar Montemale de Cuneo en door naar Entraque.

Dag 4 – Rondrit

Op dag drie maken we een rondrit over het parcours van de Granfondo Fausto Coppi met als absoluut hoogtepunt de Colle Fauniera!

Dag 5 – Entraque – Jausiers

Vandaag is de koninginnerit. We gaan eerst over de Madonna della Colleto en beklimmen dan de Passo Lombarde terug Frankrijk in. Je kunt voor het bereiken van de top nog een uitstapje maken naar het Santuario Sant’Anna di Vinadio. Dat weggetje lijkt gemaakt voor wielrenners! Na een afdaling en een pauze begint de finale van deze pittige etappe; naar Col de La Bonette, “la plus haute de l’Europe”.

Dag 6 – Rondrit

Vanuit Jausiers rijden we de klassieker Allos-Champs-Cayolle. Als de benen het toelaten na gisteren tenminste. Uiteraard kun je ook kiezen voor alleen de Vars of Cayolle of een andere mooie klim in de omgeving of misschien zelfs een rustdag.

Dag 5 – Jausiers – Puy Saint Vincent

Er resteert nog een laatste etappe om weer terug komen in Puy Saint Vincent. Deze gaat over  de col de Vars en vervolgens de legendarische col d’Izoard, net als de koninginnenrit uit de Tour de France van 2017. Een waardige afsluiter van een week om te onthouden!

Deze reis is als groep te boeken. Data in overleg.

Prijs vanaf € 495.- p.p.

Wat is bij de reis inbegrepen?

-Alle campinggelden
-Volgauto
-Bagagevervoer
-Technisch support
-Gids
-Routes
-sportdrank
-Een week parkeren

Wat is niet inbegrepen in de reissom?

Heen en terugreis naar de start.

-Bijdragen voor het eten (€ 25 per dag)
-Consumpties onderweg
-Drankjes op de camping. Deze worden tegen vriendelijke prijzen aangeboden
-Sportvoeding
-Kampeeruitrusting. Deze dien je zelf mee te brengen. Wil je dat er een tentje en een matje voor je klaar ligt, dan kan daarvoor gezorgd worden. Voor €100 ligt er een Quechua tentje en een slaapmat voor je klaar. Deze zijn na de reis van jou. Geef bij je boeking of apart per mail aan dat je dit wilt.

De Hannibal Alpentocht is een geheel verzorgde reis. Dit betekent dat er een volgwagen is, je bagage vervoerd wordt en alle maaltijden door de kok bereid. Verder is er gereedschap en sportdrank voorhanden. Drankjes zijn tegen een kleine vergoeding te verkrijgen.
We eten gezamenlijk in de eettent. Je eigen tentje moet je wel zelf opzetten.

We overnachten op kleine campings. Vaak hooggelegen met fenomenale uitzichten. Zoals camping Le Croque Loisirs die we kennen uit Ik Vertrek. Deze camping in Puy Saint Vincent is het begin,- en eindpunt van deze reis.

De gpx bestanden zijn te downloaden uit de webshop.Deel deze reis op Facebook !