Alps Experience

De Ultieme Alpentrektocht

Verzorgingspost

Rondreis – Kamperen

Vragen over deze reis? Neem contact op.

De Alps Experience is een uitdagende zesdaagse fietstocht door de Franse Alpen waarin vele bekende cols worden bedwongen als de Alpe d’Huez, Glandon, Iseran en Galibier. We overnachten op kleine campings op idyllische plekjes met fenomenale uitzichten. Onderweg word je ondersteund door een volgauto die ook je bagage vervoert en dagelijks wordt er een lunchpauze verzorgd. Cyclochef zorgt voor de maaltijden. De etappes zijn allemaal rond de 100 km per dag, en voor elke etappe is er een uitbreiding mogelijk. Sluit aan bij ons peloton, join the Alps Experience!

Dag 1 – Aankomst in Puy Saint Vincent

Vandaag reist u naar Allemond. We verzamelen om 17h00 voor de ontvangst. Er is tijd om te installeren en de auto te parkeren. Aansluitend het diner met een uitgebreide briefing.


Dag 2 – Puy Saint Vincent – Allemond

We beginnen de zesdaagse tour met een lopende klim, de Lautaret. Begin niet te hard want je hebt je energie nog nodig vandaag. Bovenop is er de mogelijkheid om een heen en weertje te doen naar de Galibier. We beklimmen hem later deze week nog van de andere kant.
We dalen de Lauteret af en nemen de zogeheten Balkonroute naar La Garde waar we beklimming naar de Alpe d’Huez oppakken.


Dag 3 – Allemond – Le Chatelard

Een mooie alpenrit vandaag. De Col du Glandon, misschien wel de mooiste col in de Alpen; Col de Glandon. De klim begint eigenlijk al vanaf de camping. Gelukkig is het langs het meer nog even vlak en kun je een beetje opwarmen.
We dalen af, de Maurienne vallei in. We zijn nu in de Savoie en zetten koers naar het Parc Naturel Régional du Massif des Bauges. We passeren het Château de Miolans en dan beginnen we aan de laatste klim, de Col du Frêne.


Dag 4 – Le Chatelard – Saint-Jean-de-Sixt

Vanaf de camping gaan we door naar de Col de Leschaux, waarvandaan de klim naar Semnoz begint. Hoewel deze plaats vooral bekend staat om de skimogelijkheden is de beklimming er naartoe niet ontsierd door de lelijke liften. In tegendeel, het uitzicht boven op de top is fenomenaal. Bij helder weer zien we voor het eerst de Mont Blanc liggen.
Na een stop in Annecy zetten we koers richting Thônes. Eerst een stuk langs het meer, maar al snel begint de weg te klimmen. We kijken uit over les Dents de Lanfon. Vanuit Thônes gaan we over de col de la Croix Fry en dalen dan af naar de camping in Saint-Jean-de-Sixt. Wil je meer? Rij dan de camping voorbij en pak de Colombière erbij. Minder? Rij dan vanuit Thônes rechtstreeks naarSaint-Jean-de-Sixt.


Dag 5 – Saint-Jean-de-Sixt – Peisey-Nancroix

We gaan over de relatief eenvoudige maar schitterende top van de Aravis naar Flumet. Vanuit dit kleine Romeinse plaatsje zetten we koers naar de Cormet de Roseland.
Onderweg passeren we eerst de Col de Saisies. Dit skigebied laten we snel achter ons en we dalen af naar Beaufort. Van daaruit begint de klim. Eerst door een bosrijke omgeving maar dan al snel weer de bekende weidsheid. Even onder de top van de Roseland ligt een prachtig meer, vanaf daar is het nog een paar kilometer naar de top.
Dan afdalen naar Bourg Saint Maurice, en dan rest nog slechts de toch niet te onderschatten onbekende klim naar Peisey-Nancroix waar de camping is. Of toch nog de Col de Petit Saint Bernard eerst oprijden? Je kan er op een terrasje in het het aardige stadje Bourg Saint Maurice eerst even over nadenken


Dag 6 – Peisey-Nancroix – Sollières-Sardières

Vandaag staat in het teken van de Iseran. De langste klim in de Alpen en het hoogste punt van deze reis. Het begint heel gemoedelijk. Deze col begint met zo’n tien kilometer vals plat, waarna een lopende klim volgt tot aan Tignes. Nergens echt zwaar, lekker klimmen. Het zijn vooral de laatste kilometers die zwaar zijn. Dit vanwege de lengte van de klim, bijna 50 kilometer, maar ook door de frisse wind die hier bijna altijd staat. Vanaf Val d’Isere wordt het pas echt een klim en wordt het ook echt mooi. De twaalf kilometers tot de top zijn met paaltjes aangegeven. Aftellen maar!


Dag 6 – Sollières-Sardières – Puy Saint Vincent

De laatste etappe. Een klassieker uit de tour maakt deze etappe een goede afsluiter van deze Alps Experience. De combinatie Télégraph Galibier is meer dan eens scherprechter geweest in de tour en staat eigenlijk op alle lijstjes. De zwaarste, mooiste, populairste.. Geniet er van.

Deze reis is als groep te boeken. Data in overleg.

Prijzen vanaf € 495,- p.p.

Wat is bij de reis inbegrepen?

-Alle campinggelden
-Volgauto
-Bagagevervoer
-Technisch support
-Gids
-Routes
-sportdrank
-Een week parkeren

Wat is niet inbegrepen in de reissom?

-Heen en terugreis naar de start.
-Bijdragen voor het eten (€ 25 per dag)
-Consumpties onderweg
-Drankjes op de camping. Deze worden tegen vriendelijke prijzen aangeboden.
-Sportvoeding.
-Kampeeruitrusting. Deze dien je zelf mee te brengen. Wil je dat er een tentje en een matje voor je klaar ligt, dan kan daarvoor gezorgd worden. Voor €100 ligt er een Quechua tentje en een slaapmat voor je klaar. Deze zijn na de reis van jou. Geef bij je boeking of apart per mail aan dat je dit wilt.

Download de gpx-files uit de webshop.

De Hannibal Alpentocht is een geheel verzorgde reis. Dit betekent dat er een volgwagen is, je bagage vervoerd wordt en alle maaltijden door de kok bereid. Verder is er gereedschap en sportdrank voorhanden. Drankjes zijn tegen een kleine vergoeding te verkrijgen. We eten gezamenlijk in de eettent. Je eigen tentje moet je wel zelf opzetten.

We overnachten op kleine campings. Vaak hooggelegen met fenomenale uitzichten. Zoals camping Le Croque Loisirs die we kennen uit Ik Vertrek. Deze camping in Puy Saint Vincent is het begin,- en eindpunt van deze reis.Deel deze reis op Facebook!